Kolieskové korčule Rollerblade pre rok 2013

Kolieskové korčule Rollerblade pre rok 2013

S novým rokom nadišiel opäť čas predstaviť nové modely určené pre nadchádzajúcu sezónu.  Treba povedať, že výber Rollerblade je extra široký a tak spravíme kompromis a predstavíme väčšinu modelov, ktoré nájdete v našej ponuke a doplníme ich tiež zaujímavými novinkami, ktorých umiestnenie v našom sortimente je zatiaľ otázne.

Veľké kolieska sú in.

Trend posledných rokov je taký, že aj


Rollerblade Igniter 100 a Rollerblade Igniter 100 W
  hoby jazdci často vyhľadávajú kvalitnejšie korčule s väčšími kolieskami. Je to spôsobené aj tým, že stále rastie skupina takzvaných aktívnych korčuliarov, ktorí ponímajú korčuľovanie ako športovú aktivitu, ktorá ich môže posunúť v športovej  výkonnosti vyššie. Účasť na pretekoch pri tejto skupine nemusí byť tiež vylúčená.

V našej ponuke sa objaví skvelý model Igniter 100. Ideálny bude predovšetkým pre pokročilejších korčuliarov, ktorí už s veľkou pravdepodobnosťou majú za sebou prebrázdený nejeden kilometer na hrádzi. Väčšie kolieska v sebe okrem rýchlosti môžu skrývať aj určíté nevýhody akými sú dĺžka rámu a výška ťažiska korčuliara. Tieto nevýhody Rollerblade eliminoval takzvaným hi-lo rámom. V tomto type podvozku sú použité 3x100mm kolieska a 1x 90mm kolies

ko, ktoré je umiestnené na druhom mieste noža. Vďaka tomu je nôž dlhší len i malý kúsok v porovnaní s rozložením koliesok 4x90mm. Ďalším benefitom je výška ťažiska, ktorá sa taktiež zhoduje s úrovňou 90mm koliesok. Ak ste teda zrovna prešli z rozmeru 90mm, vo výške topánky a dĺžke noža by ste nemali pocítiť skoro žiadny rozdiel. To je skvelá správa pre manévrovateľnosť. Rollerblade Igniter 100 bude zrejme jediným modelom so 100mm kolieskami a fitness mäkkou topánkou v našej ponuke. I keď nepredbiehajme, možno sa niečo objaví od K2-ojky. (viac info)

  

 

 

Rollerblade Igniter 90 a Rollerblade Igniter 90 W 

Ďalším ambicióznym členom Rollerblade rodiny bude Igniter s 90mm kolieskami. Tento rozmer sa stáva klasikou medzi všetkými pokročilejšími korčuliarmi pre ktorých je 100mm veľa (s čím súhlasíme, predsa len sa už jedná o rozmer, ktorý sa používa skôr v pretekárskych korčuliacj) a 80mm málo. Stanú sa určite skvelým tréningovým partnerom, bez ohľadu na to aké sú vaše tréningové ambície. V korčuliach dostanete skvelé ložiská SG9 (na ráme je napísané SG7, ale nenechajte sa tým zmiasť. Sú to SG9). Farby korčúľ v eshope a na týchto obrázkoch sa môžu líšiť. Na sklad sme si vzali aj mimokatalógové farebné varianty, avšak v čase písania článku sme mali k dispozícii len katalógové obrázky. (viac info)

 

Rollerblade Spark 84 a Rollerblade Spark 84W

Spark je absolútnou klasikou medzi topánkami Rollerblade. V ponuke, ktorú budeme mať skladom bude tento rok zastupovať kategóriu 84mm koliesok. Ak teda patríte do kategórie korčuliarov, ktorým sa 80mm kolieska zdajú primalé a príliš pomalé, avšak na 90mm sa ešte stále necítite, Spark 84 bude tou ideálnou voľbou. Zárukou kvality bude kvalitný alu rám so zníženým ťažiskom, ložiská SG7 a double wrap zaťahovanie topánky.

 


Urban korčule alebo krížom krážom cez mesto

Ďalšou kategóriou, ktorá sa postupne rozmáha je Urban. Veď kto by sa nenechal namotať na cool videá skúsených jazdcov ako napríklad Greg Mirzoyan z Rollerbladu. Samozrejme to nemusí byť len o skákaní. Urban korčule sú predovšetkým skvelým dopravným prostriedkom slúžiacim naprieč rušným mestom.

 

Rollerblade Twister

 

Klasika a bestseller v jednom. Pevná škrupina topánky a  krátky 243mm rám vám zaručí manévrovateľnosť a stabilitu akú potrebujete pri každodennej jazde mesto, freestyle alebo urban jazde. Klasický dizajn Twisterov zostal prakticky bez zmeny. V roku 2013 bola ale uvedená aj limitovaná edícia. Tá je v priemere aj o 40€ drahšia ako obyčajne Twistery. Ako sa líši. Materiál škrupiny je vyrobený z obnoviteľných materiálov – bioplastov a to bez toho aby sa pri twisteroch robili kompromisy na kvalite. S modelom získate tiež zelenú farbu šnúrok a kvalitnejšie kolieska a ložiská. Mimochodom kolieska Hyper concrete +g určené na urban tento rok nájdete aj v našom eshope. Ak ste teda hľadali kolieska ideálne na urban, toto sú jednoznačne ony. Či vám toto za 40€ stojí už nechávame na vašom posúdení. (viac info)

 

 

Rollerblade Fusion 84

 

Korčule extra odolné a kvalitné. Namiesto vrchnej klipsne majú pevný suchý zips. Korčule tak znesú aj eventuelný náraz a s použitým sily ich zatiahnete možno ešte lepšie ako s klipsňou. Ak nie lepšie určite minimálne spoľahlivejsie alebo viac vašim požiadavkám . Popri Fusion 84 tu máme aj limited edition verziu Rollerblade Fusion 84GM, opäť bio materiály ako pri twisteroch + absentuje akákoľvek klipsňa a tá je nahradená masívnymi suchými zipsami. Kolieska Rollerblade Active, takže obyčajná trieda a časom si kolieska zrejme zapýtajú ďalšiu investíciu. Škoda, Rollerblade sem mohol tiež dať niečo kvalitnejšie od Hyperu.
V detských korčuliach sa okrem dizajnu žiadne zásadné novinky neudiali. U nás nájdete ovedčenú klasiku vo forme spitfire S.Detské korčule Rollerblade Spitfire S a Rollerblade Spitfire S G

 

 

 

 

 Revolúcia v podobe GTR – uspeje alebo nenápadne odíde do zabudnutia

Tento rok predstavili kolieskové korčule Rollerblade revolučnú novinku v podobe modelu GTR. Topánka vyvinutá tak ako pri staršom modely v spolupráci s Lugino bude dodávaná s rámom Rollerblade, kolieskami Atom Matrix a ložiskami Bionic Swiss.

Pointa tohto unikátneho podvozku a topánku

 

spočíva v tom, že už bota  samotná  vám sprostredkuje správny push a ťažisko v topánke. Osobne sme voči tomuto modelu skôr skeptický. Už na prvý pohľad je jasné, že kvoli tejto inovácii je ťažisko dosť vysoko( aspoň to tak vyzerá, nechceme krivdiť). Uchytiť by sa korčuľa mohla ak by ju začali jazdiť profíci. Avšak tí vedia ako sa majú odrážať na svojich korčuliach a navyše Rollerblade nemá svoj profi tím a tak to bude asi dosť ťažké pretlačiť.

zdroj: rollerblade.com

zdroj: speedskating.tv

 

Video:

 

NEW – Rollerblade Powerblade GTR presentation. from Rollerblade on Vimeo.

Takže toto sú modely Rollerblade 2013 z nášho pohľadu. Zaujíma vás aj iný model? Podeľte sa oň v komentároch alebo nám ho navrhnite a napíšeme o ňom tiež.

Nakupuj Rollerblade