Frč si na korčuliach FR Skates!

Frč si na korčuliach FR Skates!

Značka Seba sa za posledných viac než 10 rokov svojej existencie spoľahlivo vryla do povedomia mnohých inline nadšencov. Tí ju často obľubujú práve kvôli nadštandardne kvalitným špecializovaným freestyle alebo freeskate korčuliam. V neposlednom rade bol výrobca Seba vždy ten, kto podporoval komunitu, ktorá vznikla okolo športu, ktorého je vlastne tvorcom. Organizácia svetovej série vo freestyle slalome a po novom aj medzinárodné skate cross preteky, boli samozrejmosťou. Mnohí si značku Seba obľúbili práve kvôli tomu, že pôsobila veľmi európsky, bolo vždy vidno, kto presne za ňou stojí a nikdy neskĺzla k výrobe lacných a prehnane ekonomických korčúľ.

Bezkonkurenčne najpopulárnejší bol koncept FR korčúľ, ktorý vznikol v Paríži v roku 2006. Jeho zakladatelia, Sebastien Laffargue a Gregoire Pinto, vymysleli novú generáciu freeride korčúľ s pevnou škrupinou. Kombinovali v sebe vysoký výkon, komfort, obratnosť a odolnosť. Je na nich badať pozornosť, ktorú zakladatelia venovali detailom i nádych francúzskeho štýlu, čo prinieslo korčuliam úspech po celom svete.

Seba nerástla len v Európe,  stále väčšiu popularitu si získavala aj v ázijských krajinách. Tak ako ale Seba rástla na druhom kontinente, tak sa zmenšoval vplyv jej tvorcov na samotnú značku.

Preto sa v sezóne 2018 rozhodli tvorcovia prísť s novou značkou FR skates, na ktorú budú mať bezprostredný vplyv. Tešiť sa môžeme na nové modely trojkolieskových freeride korčúľ, klasické freestyle korčule a rôzne štýlové doplnky, ktorými si vytunuješ svoje korčule.

36302472_237231397064033_7202338144513949696_ot

Predpokladaný úspech novej podznačky predznamenáva už len samotný fakt, že jej tvorcovia sú zároveň inovátormi vo svete freeride a freestyle korčúľ. Prišli s myšlienkou integrovať veľké oceľové platne do freeride a freestyle topánok medzi samotnú korčuliarsku topánku a rám. Týmto vylepšením zabezpečili lepšiu spätnú odozvu a tuhosť. Mnohé značky sa touto myšlienkou nechali inšpirovať. Laffargue prišiel taktiež s myšlienkou redukovať priestor medzi kolieskami, čím zmenšil rámy na dĺžku 219-231-243 milimetrov.

Ak ťa Antony Pottier nabudil, prezri si katalóg, nech vieš, na čo sa môžeš tešiť!